In this project, wooden spaces using layered LVL walls – a material that buildingLandscape has been experimenting with in terms of construction methods and spaces – were developed in a three-dimensional fashion. In this project, we took on two challenges: 1. Developing a construction method of creating layered LVL panels that can be attached to a frame; 2. Not only creating LVL panels that adhere to existing laws on semi-fireproof buildings, but also designing sections of the exterior walls in which the panels also play a structural role.

 

LWB Bando-bashi(Completed in November 2010)

  • Architect : Satoru Yamashiro+buildingLandscape
  • Structural enginner : Jun Sato Structural Engineers Co., Ltd.
  • Mechanical engineer  : buildingLandscape
  • Furniture design and fabrication : camp
  • General contractor : TH-1
  • Principal use : Private House
  • Location : Minami-ku, Yokohama city, Kanagawa
  • Structure : Steel Structure
  • Scale : 3 stories
  • Site area : 81.17㎡
  • Building area : 54.17㎡
  • Total area : 162.51㎡
  • Award : Good Design Award 2011(2011)